Brukvové zelí
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 7kusůKedlubna
- 1špetkaSůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaKmín celý
- 0,05decilitrOcet kvasný lihový
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brukve oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle.
- 2Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme brukve, kmín, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Poté zelí okyselíme a přisladíme dle chuti. Dle obliby můžeme zahustit lžičkou hladké mouky, smíchané s vodou a krátce povařit.
- 3Zelí podáváme jako přílohu k pečením a knedlíkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.