Brukvový salát s jablky

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brukev dobře očistíme, oloupeme a vybereme lístečky ze středu, které necháme stranou k dalšímu použití. Brukev jemně nastrouháme, dáme do misky, ihned pokapeme citrónovou šťávu, aby se nezměnila původní barva brukve. Z omytých jablek odstraníme jadřince, také nastrouháme na jemném struhadle. Dáme je do misky s brukvi a promícháme.
  • 2
    Příprava zálivky: pomerančovou šťávu dáme do vhodné nádoby, přidáme sůl, pepř. Přilijeme smetanu, jogurt a vše dobře prošleháme. Do zálivky vložíme nasekanou zelenou část jarní cibulky a promícháme.
  • 3
    Do připraveného salátu přidáme drobně nakrájené listy z brukve, zalijeme zálivkou a vše dobře promícháme.
  • 4
    Salát rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.