Brusinkový chlebíček

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme do pěny máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozopustí. Pak přimícháme mouku, mletý hřebíček, kypřící prášek do pečiva, rum a vymýcháme hladké těsto. Brusinky omyjeme v horké vodě, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme lžíci pomerančové kůry, lžíci limetkové kůry, kandované ovoce, nastrouhaný zázvor, narubo nasekané vlašské ořechy a promícháme. Směs následně zapracujeme do těsta. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hotové těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme asi 80 minut. Po upečení necháme chlebíček vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.