Brusinkový chlebíček
110 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaHřebíček mletý
- 2lžíceRum
- 150gramůBrusinky sušené
- 1lžícePomerančová kůra
- 1lžíceLimetková kůra
- 30gramůKandované ovoce
- 20gramůZázvor celý
- 50gramůOřechy vlašské
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme do pěny máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozopustí. Pak přimícháme mouku, mletý hřebíček, kypřící prášek do pečiva, rum a vymýcháme hladké těsto. Brusinky omyjeme v horké vodě, necháme okapat a vložíme do mísy. Přidáme lžíci pomerančové kůry, lžíci limetkové kůry, kandované ovoce, nastrouhaný zázvor, narubo nasekané vlašské ořechy a promícháme. Směs následně zapracujeme do těsta. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hotové těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme asi 80 minut. Po upečení necháme chlebíček vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.