Brusinkový kynutý zákusek
50 min.
Ingredience
- 300gramůBrusinky
- 1lžíceCukr krupice
- Cukrová poleva
- 1lžíceRum
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceMléko plnotučné
- Šlehačka
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
- Těsto
- 175gramůMouka polohrubá
- 1decilitrMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 10gramůDroždí
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 3lžíceStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté brusinky necháme okapat, dáme je do mísy a prosypeme je cukrem. 2 lžíce brusinek si odložíme na ozdobu.
- 2Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli, cukr, kvasnice a směs ručně vyšleháme. Postupně budeme přidávat mouku a těsto vymícháme dohladka. Dortovou formu si vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme ji jemnou strouhankou. Po celém povrchu těsta nasypeme brusinky.
- 3Těsto dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme dozlatova asi 20 minut. Poté formu s těstem necháme vychladnout.
- 4Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, do které zamícháme 1 lžíci práškového cukru.
- 5Připravíme si cukrovou polevu s rumem: moučkový prosátý cukr v misce smícháme s 1 lžičkou Maizeny, 1 lžící mléka, 1 lžící rumu a dobře promícháme. Povrch těsta polijeme polevou, kterou necháme zatuhnout. Těsto nakrájíme na dílky a podáváme ozdobené šlehačkou a brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.