Brusinkový kynutý zákusek

50 min.

Ingredience

  • Cukrová poleva
    • 1lžíceRum
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 1lžíceMléko plnotučné
  • Šlehačka
    • 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceCukr práškový s vanilkovou příchutí
  • Těsto
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brusinky necháme okapat, dáme je do mísy a prosypeme je cukrem. 2 lžíce brusinek si odložíme na ozdobu.
  • 2
    Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, špetku soli, cukr, kvasnice a směs ručně vyšleháme. Postupně budeme přidávat mouku a těsto vymícháme dohladka. Dortovou formu si vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme ji jemnou strouhankou. Po celém povrchu těsta nasypeme brusinky.
  • 3
    Těsto dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme dozlatova asi 20 minut. Poté formu s těstem necháme vychladnout.
  • 4
    Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, do které zamícháme 1 lžíci práškového cukru.
  • 5
    Připravíme si cukrovou polevu s rumem: moučkový prosátý cukr v misce smícháme s 1 lžičkou Maizeny, 1 lžící mléka, 1 lžící rumu a dobře promícháme. Povrch těsta polijeme polevou, kterou necháme zatuhnout. Těsto nakrájíme na dílky a podáváme ozdobené šlehačkou a brusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.