Bryndzové halušky originál

35 min.
Slovensko

Ingredience

    • 300gramůAnglická slanina
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 7kusůBrambory
    • 1lžičkaSůl
    • 200gramůSýr Brynza
    • 200gramůZakysaná smetana
    • 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
57 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory najemno nastrouháme, osolíme, přisypeme mouku a zaděláme těsto. Vzniklé těsto má být lehké, mírně lepivé.
  • 2
    Z těsta na prkénku odkrajujeme malé kousky přímo do hrnce s vroucí vodou (můžeme použít speciální cedník na halušky). Vaříme jen do doby, až halušky vyplavou na povrch. (Vaříme po etapách, celé množství těsta se nevejde do jednoho hrnce).
  • 3
    Uvařené halušky krátce propláchneme studenou vodou, vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.
  • 4
    Bryndzu se smetanou vymícháme dohladka.
  • 5
    Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.
  • 6
    Na talířích každou porci halušek přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme omastit vyškvařeným tukem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.