Bryndzové halušky originál
35 min.
Ingredience
- 300gramůAnglická slanina
- 300gramůMouka polohrubá
- 7kusůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 200gramůSýr Brynza
- 200gramůZakysaná smetana
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
927 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
57 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory najemno nastrouháme, osolíme, přisypeme mouku a zaděláme těsto. Vzniklé těsto má být lehké, mírně lepivé.
- 2Z těsta na prkénku odkrajujeme malé kousky přímo do hrnce s vroucí vodou (můžeme použít speciální cedník na halušky). Vaříme jen do doby, až halušky vyplavou na povrch. (Vaříme po etapách, celé množství těsta se nevejde do jednoho hrnce).
- 3Uvařené halušky krátce propláchneme studenou vodou, vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.
- 4Bryndzu se smetanou vymícháme dohladka.
- 5Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.
- 6Na talířích každou porci halušek přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme omastit vyškvařeným tukem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.