Bryndzovníčky
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 100gramůTuk
- 100gramůSýr Brynza
- 1špetkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150gramůVepřová uzená plec
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceSádlo škvařené vepřové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
47 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do prosáté mouky na vále rozsekáme tuk, prolisujeme brynzu, osolíme a rychle zpracujeme těsto.
- 2Rozválíme do tvaru obdélníku a nakrájíme na čtverečky asi 8x8cm.
- 3Připravíme náplň z nasekaného uzeného masa, které vložíme na usmaženou cibuli s paprikou a utřeným česnekem. Prohřejeme a necháme vychladnout. Náplň navršíme do středu čtverečků, zabalíme do šátečků, okraje stlačíme a potřeme rozšlehaným žloutkem.
- 4Pečeme na nevymaštěném plechu v dobře vyhřáté troubě.
- 5Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.