Brynzová polévka
30 min.
Ingredience
- 113gramůNudle široké
- 20gramůSůl
- 133gramůSýr Brynza
- 13gramůMáslo čerstvé
- 6,7gramůPetržel - nať
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1800mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
28 mg
Vápník
312 mg
Postup přípravy
- 1Brynzu dobře rozmícháme nebo rozšleháme s mlékem.
- 2Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě. Odvar z nudlí scedíme do připravené brynzy a za stálého prošlehávání metlou uvedeme do varu a krátce povaříme.
- 3Do polévky přidáme uvařené nudle a máslo, dochutíme solí.
- 4Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.