Brynzová polévka s bramborami
35 min.
Ingredience
- 150gramůSýr Brynza
- 1000mililitrůVoda pitná
- 50gramůSlanina vepřová
- 50gramůCibule
- 300gramůBrambory
- 20gramůSůl
- 15gramůKopr čerstvý
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, očištěné brambory na kostičky, cibuli nadrobno, kopr posekáme najemno.
- 2V hrnci necháme rozškvařit slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli, osmahneme, necháme zesklovatět a zalijeme horkou vodou.
- 3Osolíme, v malém množství vody rozmícháme brynzu a pomalu ji vléváme do hrnce. Stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Necháme krátce povařit, přidáme máslo, přisypeme kostičky brambor a vaříme ještě 12 až 15 minut. Polévku podle chuti dosolíme a přímo v talířích posypeme posekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.