Brynzová polévka s bramborami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
530 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na tenké nudličky, očištěné brambory na kostičky, cibuli nadrobno, kopr posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci necháme rozškvařit slaninu, jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli, osmahneme, necháme zesklovatět a zalijeme horkou vodou.
  • 3
    Osolíme, v malém množství vody rozmícháme brynzu a pomalu ji vléváme do hrnce. Stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Necháme krátce povařit, přidáme máslo, přisypeme kostičky brambor a vaříme ještě 12 až 15 minut. Polévku podle chuti dosolíme a přímo v talířích posypeme posekaným koprem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.