Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou

20 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
820 mg
Cukr
180 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko a postupně přimícháváme hrubou mouku. Vznikne hladké těsto, které necháme pár minut odležet.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu, vezmeme těsto a přes hrubé struhadlo strouháme drobení rovnou do vroucí vody. Promícháme, přisypeme rozdrobenou brynzu, přidáme máslo, povaříme, nakonec přilijeme sladkou smetanu, přidáme posekaný kopr a pažitku. Necháme projít varem a odstavíme.
  • 3
    Polévku nalijeme do talířů a podáváme ji horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.