Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou
20 min.
Ingredience
- 1200mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 20mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 120gramůSýr Brynza
- 60gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůPažitka
- 10gramůKopr čerstvý
- 8gramůSůl
- 4gramyKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
820 mg
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko a postupně přimícháváme hrubou mouku. Vznikne hladké těsto, které necháme pár minut odležet.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu, vezmeme těsto a přes hrubé struhadlo strouháme drobení rovnou do vroucí vody. Promícháme, přisypeme rozdrobenou brynzu, přidáme máslo, povaříme, nakonec přilijeme sladkou smetanu, přidáme posekaný kopr a pažitku. Necháme projít varem a odstavíme.
- 3Polévku nalijeme do talířů a podáváme ji horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.