Brynzová polévka s houbami a těstovinou
35 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Brynza
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 100gramůNudle domácí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůHříbky čerstvé
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
324 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
842 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Brynzu si dohladka rozmícháme ve vlažném mléku. Kopr omyjeme a drobně pokrájíme. Očištěný česnek prolisujeme.
- 2Do hrnce dáme l litr vody, houby, sůl, drcený kmín a houby vaříme přibližně 15 minut doměkka. Pak do polévky zavaříme domácí nudle, které vaříme 1-2 minuty. Pak přilijeme mléko s brynzou, přidáme na zjemnění máslo a polévku pomalu vaříme dalších 2-3 minuty.
- 3Nakonec do polévky přimícháme česnek s koprem, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.