Brynzové halušky

25 min.
Slovensko

Ingredience

    • 250gramůSýr Brynza
    • 3lžíceOlej stolní
    • 750gramůBrambory
    • 1špetkaSůl
    • 1lžičkaSmetana 12% (konzumní)
    • 150gramůSlanina vepřová
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Vápník
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouhané brambory osolíme, přidáme mouku a zamícháme.
  • 2
    Do vroucí osolené vody protlačíme těsto přes síto na halušky.
  • 3
    Vaříme 5 minut až halušky vyplavou. Poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
  • 4
    Halušky promícháme s brynzou a na talířích je posypeme rozškvařenou slaninou.
  • 5
    Brynzu můžeme vylepšit zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.