Brynzové halušky slovenské

35 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
89 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté syrové brambory nastrouháme najemno, osolíme, přisypeme polohrubou mouku, přibližně třetinu váhy brambor. Výsledné těsto musí být spíš řidší. Přidáme vejce a vymícháme těsto. Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory nebo nakrájíme ručně. Zavaříme pár minut v osolené vodě, scedíme a ihned vložíme na pár vteřin do rozpáleného oleje. Vyndáme, necháme okapat a podáváme.
  • 2
    Na talíři je posypeme rozdrobenou brynzou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 28. 2. 2016
Brynzové halušky slovenské
Moc dobré halušky, přidávala jsem jen trochu mouky, ta nejde napsat váhově úplně přesně. Doporučuji použít na vaření větší množství vody než uvádí recept, asi tak, jako na vaření těstovin a soli dle potřeby. Jen pořád přemýšlím, proč se mají uvařené halušky ihned vložit na pár vteřin do rozpáleného oleje... Je jich docela hodně a proč si špinit další nádobí. Kdo chce, tak si je promastí ihned po okapání v nějaké míse. Někdo používá sádlo nebo rozškvařenou slaninu. Přiznám se, že jsem se s takovým postupem ještě nesetkala. Jen pokud se nějaké zbylé halušky opékají. Dost jsem se ale setkala s tím, že se řeší, jestli do halušek patří vejce nebo nepatří. Je to tak 50:50, já osobně dávám :-) A taky dávám palec nahoru a doporučuji halušky vyzkoušet. 🙂