Brynzové knedlíčky se slaninou
35 min.
Ingredience
- 250gramůSýr Brynza
- 120gramůStrouhanka
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 120gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prolisujeme brynzu, přidáme krupici, strouhanku, celá vejce a sůl. Vše dobře propracujeme na tužší těsto.
- 2Z těsta tvarujeme knedlíčky o velikosti vlašského ořechu, vhazujeme je do osolené vařící vody, vaříme asi 8 minut.
- 3Uvařené knedlíčky scedíme a po okapání přendáme na nahřáté talíře. Přelijeme je na kostičky nakrájenou, rozškvařenou slaninou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.