Brynzové knedlíky
23 min.
Ingredience
- 250gramůSýr Brynza
- 100gramůPšeničná krupice
- 150gramůStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
25 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brynzu zpracujeme s krupicí, strouhankou, vejci a lžičkou soli.
- 2Z těsta tvarujeme malé knedlíky, vkládáme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut.
- 3Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a omastíme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.
- 4Podáváme jako přílohu k dušené zelenině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.