Bublanina s višněmi
45 min.
Ingredience
- 160gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 1lžičkaCitronová kůra
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůCukr vanilka
- 500gramůVišně
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Smícháme máslo s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem a třeme cca 20 min. Poté postupně přidáváme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Pekáč vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme těsto a rozetřeme. Poklademe višněmi a pečeme v rozpálené troubě dozlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 5. 2016
Bublanina s višněmi
Pekla jsem v remosce cca 40 minut od zapnutí, mísu jsem vyložila papírem na pečení. Má průměr 22 cm a je hliníková, mám starší typ. Místo vanilkového lusku jsem ubrala trochu cukru a místo něho přidala cukr vanilkový. Nevím, jestli v receptu omylem nechybí prášek do pečiva, já dala polovinu sáčku. Smíchala s moukou a tu jsem prosila, aby se provzdušnila. Většinou používám polohrubou mouku. Těsto se mi zdálo hustější, tak jsem přidala pár lžic mléka. Višně jsem měla mražené a bez pecek, stačilo 300 g. Pokud bych pekla v klasické troubě, tak bych dala do vyhřáté a pekla při střední teplotě, rozhodně ne v rozpálené troubě. Bublanina nám chutná.🙂