Bublanina z kefíru

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozpustíme, višně vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Všechny sypké suroviny promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    V míse ušleháme máslo s cukrem, přidáme rozšlehané žloutky, rum a kefír. Postupně vmícháme sypké suroviny a na závěr lehce „zabalíme“ sníh.
  • 3
    Těsto vlijeme na plech a rovnoměrně poklademe ovocem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 – 25 minut, až bublanina zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 5. 2016
Bublanina z kefíru
Fajn bublanina, pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Višně jsem použila mražené a bez pecek. Tato bublanina není ale moc vysoká. Palec nahoru.🙂