Bublanina z kefíru
40 min.
Ingredience
- 150gramůMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceRum
- 200mililitrůMléko kefírové
- 500gramůVišně
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
13 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
3 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme, višně vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Všechny sypké suroviny promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- 2V míse ušleháme máslo s cukrem, přidáme rozšlehané žloutky, rum a kefír. Postupně vmícháme sypké suroviny a na závěr lehce „zabalíme“ sníh.
- 3Těsto vlijeme na plech a rovnoměrně poklademe ovocem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 – 25 minut, až bublanina zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 16. 5. 2016
Bublanina z kefíru
Fajn bublanina, pekla jsem na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Višně jsem použila mražené a bez pecek. Tato bublanina není ale moc vysoká. Palec nahoru.🙂