Bublanina ze strouhanky
35 min.
Ingredience
- 260gramůStrouhanka
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1kilogramTřešně
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku (250g) polijeme mlékem - po 30 minutách má vzniknout hustá kaše.
- 2Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáváme po lžících strouhankovou kaši, kterou mírně osolíme. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků se lžící strouhanky promíchané s práškem do pečiva.
- 3Hotové těsto rozprostřeme do pekáčre vyloženého pečicím papírem a poklademe třešněmi.
- 4Bublaninu pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.