Bublíkova vylepšená zelňačka
125 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové koleno uzené
- 2,2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 500gramůZelí kysané
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžičkySůl
- 2lžičkyCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
69 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté uzené koleno dáme do vody (1.4l) s očištěnou celou cibulí, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a solí (2 lžičky). Vaříme doměkka minimálně 90 minut. Uvařené koleno pokrájíme na menší kusy.
- 2Kysané zelí, pokud je velmi kyselé, trochu promyjeme pod tekoucí vodou a dáme do hrnce. Přilijeme vodu (0.8 l) a pod pokličkou vaříme 15 minut.
- 3V pánvičce rozpustíme máslo, na které dáme lžičku sladké papriky. Mícháme ji jen chvilku, než se rozpustí, potom pánev odstavíme z plotny.
- 4Do polévky přidáme pokrájené maso, společně se zelím vaříme 5 minut a přimícháme rozpuštěnou papriku.
- 5V sladké smetaně rozmícháme dohladka hladkou mouku, zamícháme ji do polévky, dochutíme solí, případně i cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.