Bucatini alla carbonara

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
968 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
586 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze slaniny odkrojíme kůži a chrupavky a nakrájíme ji na kostičky. Oloupeme cibuli a rovněž ji nakrájíme na kostičky. Uvedeme do varu dostatečné množství vody, řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Přelijeme přes síto a necháme okapat. Zatímco se těstoviny vaří, opečeme na pánvi na zahřátém olivovém oleji slaninu a cibuli do sklovita. Smetanu smícháme se žloutky a se 30 g parmazánu, osolíme a opepříme. Horké těstoviny promícháme se slaninou a s cibulí a zalijeme je smetanovou omáčkou. Za stálého míchání krátce prohřejeme. Dbáme na to, aby se omáčka v žádném případě nezačala vařit, protože by se žloutky srazily. Dochutíme černým pepřem. Zbývající parmazán podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.