Bucatini s mušlemi a krevetami
50 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 30mililitrůOlej olivový
- 150gramůCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 250gramůHřebenatka
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceOmáčka rybí
- 1lžíceOlej sezamový
- 10gramůCitronová kůra
- 5gramůSůl
- 2lžíceOmáčka chilly
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
14 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2Na oleji smažíme za stálého míchání při střední teplotě nakrájené jarní cibulky, nasekanou chilli papričku a krevety. Přidáme přepůlené hřebenatky a zprudka je smažíme 1-2 minuty. Směs odstavíme, vmícháme koriandr, citronovou šťávu, chilli omáčku a rybí omáčku.
- 3Těstoviny pokapeme sezamovým olejem, potom přidáme směs s krevetami a lehce promícháme. Zdobíme hoblinkami citronové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.