Bucatini s omáčkou amatriciana
65 min.
Ingredience
- 60gramůPancetta
- 1kilogramRajčata
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 1lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 2kusyChilli paprička
- 35gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrojíme do tvaru kříže, ponoříme je na 1-2 minuty do vroucí vody, necháme okapat a krátce ponoříme do studené vody. Od místa naříznutí je oloupeme, překrojíme na poloviny, odstraníme semínka, nakrájíme nadrobno.
- 2Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. Pancettu nakrájíme najemno.
- 3Asi 5 minut předtím, než jsou těstoviny hotové, smažíme na oleji pancettu nebo jinou anglickou slaninu, cibuli a chilli papričky. Po zhruba 3 minutách přidáme rajčata, sůl a pepř. Omáčkou zalijeme těstoviny a protřeseme. Porce před podáváním ozdobíme hoblinkami parmezánu, podle chuti opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.