Bucatini s pancettou a ostrou tomatovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 180gramůPancetta
- 1lžičkaSůl
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 750gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaChilli paprička sušená
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
21 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Bucatini uvaříme v osolené vodě ve velkém hrnci do změknutí.
- 2Pancettu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno a dáme restovat na pánev na olej /extra panenský/.Až zesklovatí přidáme konzervovaná nakrájená rajčata a vločky červené papričky.Restujeme asi 15 minut na mírném ohni.
- 3Scezené těstoviny přidáme na pánev a dvě minuty mícháme při střední teplotě.Vše přendáme do nahřáté mísy a posypeme nastrouhaným pecorinem. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.