Bucatini s rajčatovou omáčkou a ovčím sýrem
35 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Bucatini
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 300gramůSlanina vepřová
- 200mililitrůVíno bílé
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
51 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny.
- 2Na pánvi rozehřejeme kapku olivového oleje a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přilijeme víno a když se odpaří, přidáme do pánve loupaná rajčata se lžící protlaku. Zvolna vaříme a podle potřeby přilijeme trochu vody z vaření těstovin.
- 3Vařené těstoviny slijeme a z cedníku rovnou vyklopíme do pánve s omáčkou. Dochutíme pepřem a přidáme trochu nastrouhaného sýru. Vše ještě chvíli povaříme.
- 4Při podávání každou porci hustě posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.