Bucatini s rajčaty a cibulovou omáčkou
85 min.
Ingredience
- 600gramůCibule
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 500gramůRajčata
- 2lžičkySůl
- 125mililitrůVíno červené
- 150gramůPancetta
- 500gramůTěstoviny Bucatini
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenká kolečka,dáme na velkou pánev na rozpálený olej a pět minut restujeme.Přidáme na kostičky nakrájenou pancettu a dalších pět minut restujeme.Dále přidáme oloupaná a nasekaná rajčata a deset minut vaříme.Přilijeme suché červené víno,ochutíme solí a pepřem a deset minut vaříme.Přiklopíme a vaříme asi hodinu za stálého míchání.
- 2Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.Scedíme je a dáme do nahřáté servírovací mísy.Přelijeme omáčkou,dobře promícháme.
- 3Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.