Bucatini se slávkami
35 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2stroužkyČesnek
- 120mililitrůVíno bílé
- 2lžíceBazalka
- 450gramůTěstoviny Bucatini
- 200gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kilogramMušle slávky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
69 mg
Cukr
316 mg
Postup přípravy
- 1Přivedeme k varu asi 4 litry osolené vody ve velkém hrnci. Vsypeme těstoviny a vaříme na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat a odložíme na teplé místo.
- 2Během vaření těstovin očistíme slávky jedlé okartáčováním, otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme česnek, prolisujeme a vhodíme na rozpálený olej v hrnci nebo pánvi. Necháme dusit půl minuty.
- 3Přidáme mušle i víno do hrnce s česnekem, zakryjeme a zhruba 5 minut vaříme, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyndáme a vyřadíme ty, které se neotevřely. Do šťávy ze slávek a vína přimícháme smetanu, nasekanou bazalku, přisolíme, opepříme dle chuti. Za občasného míchání vaříme 2 minuty. Bucatini rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou s mušlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.