Bucatini se slávkami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
19 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
69 mg
Cukr
316 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme k varu asi 4 litry osolené vody ve velkém hrnci. Vsypeme těstoviny a vaříme na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat a odložíme na teplé místo.
  • 2
    Během vaření těstovin očistíme slávky jedlé okartáčováním, otevřené mušle vyhodíme. Oloupeme česnek, prolisujeme a vhodíme na rozpálený olej v hrnci nebo pánvi. Necháme dusit půl minuty.
  • 3
    Přidáme mušle i víno do hrnce s česnekem, zakryjeme a zhruba 5 minut vaříme, dokud se mušle neotevřou. Poté je vyndáme a vyřadíme ty, které se neotevřely. Do šťávy ze slávek a vína přimícháme smetanu, nasekanou bazalku, přisolíme, opepříme dle chuti. Za občasného míchání vaříme 2 minuty. Bucatini rozdělíme na předehřáté talíře, zalijeme omáčkou s mušlemi a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.