Bůček dušený na jalovci
80 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 10kusůJalovec
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřový bok
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 5mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
88 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
701 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Bůček naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji v pekáčku na rozpuštěném másle. Přidáme porce bůčku a trochu orestujeme. Potom přisypeme mouku, rozpustíme ji v tuku a smažíme dožluta.
- 2Pokrm okořeníme celým pepřem, jalovcem a bobkovým listem, podlijeme trochou vývaru, zakapeme octem a dáme péct. Pečeme a dusíme za občasného podlévání 45 minut.
- 3Porce bůčku rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku přecedíme a porce masa šťávou přelijeme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.