Bůček dušený na jalovci

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1050 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
88 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
701 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji v pekáčku na rozpuštěném másle. Přidáme porce bůčku a trochu orestujeme. Potom přisypeme mouku, rozpustíme ji v tuku a smažíme dožluta.
  • 2
    Pokrm okořeníme celým pepřem, jalovcem a bobkovým listem, podlijeme trochou vývaru, zakapeme octem a dáme péct. Pečeme a dusíme za občasného podlévání 45 minut.
  • 3
    Porce bůčku rozdělíme na talíře, šťávu v pekáčku přecedíme a porce masa šťávou přelijeme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.