Bůček pečený na zelí
115 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřový bok
- 120gramůSlanina vepřová
- 500gramůZelí kysané
- 5stroužkůČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1213 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
119 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
259 mg
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme, kysané zelí překrájíme, maso nakrájíme na středně silné plátky a osolíme. Pekáč vytřeme sádlem.
- 2V rendlíku vyškvaříme slaninu, přimícháme zelí a čtvrt hodiny dusíme.
- 3Dno pekáče vyložíme zelím, na něj položíme plátky bůčku, posypeme česnekem, kmínem a majoránkou. Přilijeme pivo a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké a má křupavou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 20. 10. 2019
Bůček pečený na zelí
Vynikající 😀
Anonymní uživatel
ne 10. 12. 2017
Bůček pečený na zelí
dnes jsem tento recept použil misto ryby omačky jsem dal worčestrovku a vše super sice ne jako s kfc ele super