Bůček v zelí a rajském protlaku
75 min.
Ingredience
- 300gramůVepřový bok
- 1200gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVoda pitná
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 20gramůCukr krupice
- 400gramůBrambory vařené
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
648 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
44 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
10 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Bůček nakrájíme na menší kostky a na pánvi opečeme. Na vypečeném tuku z bůčku osmažíme cibuli nadrobno, přidáme zelí nakrouhané na nudličky a opečený bůček a necháme dusit doměkka, případně podléváme vodou. Přidáme protlak, osolíme, opepříme, osladíme, vmícháme světlou jíšku z másla a mouky a povaříme do zhoustnutí. Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.