Buchta bramborová

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
608 mg
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme citronovou šťávu a vyšleháme. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Postupně do sněhu vešleháme bramborovou mouku, přimícháme k žloutkové hmotě a důkladně promícháme. Opatrně vymícháme těsto.
  • 2
    Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vlijeme do ní těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 40 minut.
  • 3
    Hotovou buchtu vyklopíme a necháme vychladnout. Naporcujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.