Buchta bramborová
60 min.
Ingredience
- 210gramůCukr moučkový
- 7kusůVejce slepičí
- 15gramůCitronová kůra
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 120gramůMouka bramborová
- 1špetkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůStrouhanka
- 40gramůŠlehačka ve spreji
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
608 mg
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru, přilijeme citronovou šťávu a vyšleháme. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme sníh. Postupně do sněhu vešleháme bramborovou mouku, přimícháme k žloutkové hmotě a důkladně promícháme. Opatrně vymícháme těsto.
- 2Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a vlijeme do ní těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 40 minut.
- 3Hotovou buchtu vyklopíme a necháme vychladnout. Naporcujeme, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.