Buchty

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
206 g
Vláknina
1 g
Cukr
168 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. Suroviny na první těsto zpracujeme do hladkého, nelepivého těsta a necháme pod utěrkou vykynout. V misce vpracujeme do másla mouku a vzniklé těsto vmícháme do vykynutého těsta a necháme ještě kynout. V mezičase připravíme drobenku. Tvaroh smícháme s rozinkami, žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem. Na pomoučeném vále tvoříme z placky větší kolečka, plníme tvarohovou náplní a dobře spojíme. Každou buchtu namočíme hladkou stranou v rozšlehaném vejci a namáčíme v drobence. Klademe na plech (drobenkou nahoru) a pečeme dozlatova

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.