Buchty
60 min.
Ingredience
- 1.těsto
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 42gramůDroždí
- 80lžicCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceVíno bílé
- 2lžičkyCitronová kůra
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2.těsto
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na drobenku
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- Na namáčení
- Na náplň
- 1lžíceHrozinky
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 80gramůCukr krupice
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 30mililitrůRum
- 250gramůTvaroh tučný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
206 g
Vláknina
1 g
Cukr
168 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C. Suroviny na první těsto zpracujeme do hladkého, nelepivého těsta a necháme pod utěrkou vykynout. V misce vpracujeme do másla mouku a vzniklé těsto vmícháme do vykynutého těsta a necháme ještě kynout. V mezičase připravíme drobenku. Tvaroh smícháme s rozinkami, žloutkem, oběma cukry, citronovou kůrou, maličko zastříkneme citronovou šťávou a rumem. Na pomoučeném vále tvoříme z placky větší kolečka, plníme tvarohovou náplní a dobře spojíme. Každou buchtu namočíme hladkou stranou v rozšlehaném vejci a namáčíme v drobence. Klademe na plech (drobenkou nahoru) a pečeme dozlatova
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.