Bůčková roláda dušená na pivu
80 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyVepřový bok
- 12stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaKmín mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1080 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
106 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
343 mg
Cukr
134 mg
Postup přípravy
- 1Bůček bez kostí dobře rozklepeme, do masa vetřeme drcený česnek, posypeme paprikou, kmínem, solí a srolujeme. Roládu převážeme potravinářským provázkem nebo nití, vložíme do kastrolu, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme doměkka.
- 2Roládu vyjmeme, necháme mírně vychladnout, zabalíme do fólie a v lednici necháme ztuhnout. Před podáváním odstraníme provázek, roládu krájíme šikmým řezem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.