Bůčkové řízky se zelím
60 min.
Ingredience
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůKlobása uzená
- 200gramůZelí kysané
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 250mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 600gramůVepřový bok
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
97 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
110 mg
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájíme na tenčí kolečka, zelí scedíme a nakrájíme nadrobno.
- 2Plátky masa na polovině poklademe zelím a kolečky klobásy. Maso zavineme, sepneme jehlami, poprášíme moukou a na rozpáleném sádle smažíme ze všech stran dozlatova.
- 3Poté přisypeme papriku, pár vteřin za stálého míchání zasmažíme, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Udušené závitky zbavíme jehel, nakrájíme šikmým řezem a podáváme přelité výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.