Bůčkové řízky se zelím

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 25gramůMouka pšeničná hladká
    • 150gramůKlobása uzená
    • 200gramůZelí kysané
    • 50gramůSádlo vepřové škvařené
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 0,25lžičkaPepř černý mletý
    • 600gramůVepřový bok
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
97 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
110 mg
Cukr
26 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Klobásu nakrájíme na tenčí kolečka, zelí scedíme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Plátky masa na polovině poklademe zelím a kolečky klobásy. Maso zavineme, sepneme jehlami, poprášíme moukou a na rozpáleném sádle smažíme ze všech stran dozlatova.
  • 3
    Poté přisypeme papriku, pár vteřin za stálého míchání zasmažíme, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Udušené závitky zbavíme jehel, nakrájíme šikmým řezem a podáváme přelité výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.