Bůčkové rizoto
40 min.
Ingredience
- 500gramůVepřový bok
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej rostlinný
- 400gramůRýže loupaná
- 1kusChilli paprička
- 800mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- Na posypání
- 120gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1203 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
75 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme najemno, maso nakrájíme na kostky.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme sůl, papriku, promícháme a zarestujeme. Vmícháme rýži, chilli papričku, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.
- 3Rizoto servírujeme posypané strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.