Budějovické vepřové hranolky na pivě
40 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová kýta
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceKečup
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
946 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, které opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Pak do pánve přisypeme nakrájenou cibuli, orestuje ji, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše promícháme, přilijeme kečup a pivo, provaříme a nakonec zjemníme přidáním másla.
- 4Porce masa na talířích posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.