Budějovický guláš

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme cibuli na kolečka, osmahneme na polovině sádla a zaprášíme mletou paprikou.
  • 2
    Maso nakrájíme na kousky a přidáme jej k cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě.
  • 3
    Když je maso trochu měkké, přidáme kousky vepřového masa, podlijeme vodou a dusíme.
  • 4
    Až nám maso skoro změkne, přidáme nakrájené papriky a rajčata.
  • 5
    Ze zbylého sádla si připravíme jíšku a zahustíme guláš. Chvilku povaříme, přilijeme červené víno, ochutíme solí a pepřem.
  • 6
    Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.