Budějovický guláš
170 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 3kusyRajčata
- 2lžíceVíno červené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůCibule
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 200gramůVepřová plec
- 200gramůHovězí maso přední
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme cibuli na kolečka, osmahneme na polovině sádla a zaprášíme mletou paprikou.
- 2Maso nakrájíme na kousky a přidáme jej k cibuli, osolíme, opepříme a necháme dusit ve vlastní šťávě.
- 3Když je maso trochu měkké, přidáme kousky vepřového masa, podlijeme vodou a dusíme.
- 4Až nám maso skoro změkne, přidáme nakrájené papriky a rajčata.
- 5Ze zbylého sádla si připravíme jíšku a zahustíme guláš. Chvilku povaříme, přilijeme červené víno, ochutíme solí a pepřem.
- 6Podáváme s houskovým knedlíkem či s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.