Budějovický závin

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme brambory, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce.
  • 2
    Vypracujeme bramborové těsto.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát, naplníme jej krájeným uzeným masem (vařeným) a hotovým připraveným zelím, z kterého před úpravou slijeme vodu, ochutíme ho cukrem.
  • 4
    Zavineme a takto vaříme v ubrousku.
  • 5
    Vařený závin pak nakrájíme na plátky a omastíme na sádle osmaženou cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.