Budějovický závin
55 min.
Ingredience
- 1250gramůBrambory
- 200gramůVepřový bok uzený
- 450gramůZelí červené - sterilizované
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaCukr krupice
- 40gramůCibule
- 150gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůPšeničná krupice
- 20gramůSádlo škvařené
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory, necháme vychladnout a oloupeme. Nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce.
- 2Vypracujeme bramborové těsto.
- 3Těsto rozválíme na plát, naplníme jej krájeným uzeným masem (vařeným) a hotovým připraveným zelím, z kterého před úpravou slijeme vodu, ochutíme ho cukrem.
- 4Zavineme a takto vaříme v ubrousku.
- 5Vařený závin pak nakrájíme na plátky a omastíme na sádle osmaženou cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.