Bündnerská ječná polévka se šunkou
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPórek
- 2kusyMrkev kořen
- 150gramůCeler bulvový
- 50gramůŠunka uzená
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůJečné kroupy
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,25litryMasový vývar
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůProsciutto sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a celer oloupeme, pórek očistíme a vše nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Šunku pokrájíme rovněž na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli a zeleninu. Vmícháme šunku a osmahneme. Nakonec přidáme ječné krupky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vaříme zakryté cca 1h. Krupky musejí změknout.
- 3Před koncem vaření nakrájíme maso na tenké proužky. Spolu se smetanou přidáme do polévky, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.