Bündnerská ječná polévka se šunkou

80 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a celer oloupeme, pórek očistíme a vše nakrájíme na malé kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. Šunku pokrájíme rovněž na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cibuli a zeleninu. Vmícháme šunku a osmahneme. Nakonec přidáme ječné krupky. Vše zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vaříme zakryté cca 1h. Krupky musejí změknout.
  • 3
    Před koncem vaření nakrájíme maso na tenké proužky. Spolu se smetanou přidáme do polévky, promícháme, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.