Bujon s medem a krevetovými knedlíčky
85 min.
Ingredience
- humrové knedlíčky
- 6gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 1,5špetkySůl
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- Humrový bujon [30179]
- 200gramůCeler řapíkatý
- 700gramůHumr
- 200gramůKedlubna
- 0,5lžičkaKmín celý
- 6kusůKrevety tygří - loupané
- 2kusyMrkev kořen
- 5kusůNové koření celé
- 300gramůPaprika červená
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1,5lžíceSůl
- 0,5litrVíno bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceMáslo
- 3lžíceMed včelí
- 3lžíceHořčice
- 250gramůJogurt bílý smetanový
- 1lžíceAsijská omáčka
- 3lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžíceŘeřicha
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnci si přivedeme k varu 1 litr humřího bujonu.
- 2V míse si smícháme 3 lžíce medu s 3 lžícemi kremžské hořčice. Pak vmícháme 250 g smetanového jogurtu a 1 lžíci asijské omáčky a pomalu medovou směs vmícháme do bujonu.
- 3Připravíme si humrové knedlíčky: V druhé míse si rozmačkáme uvařené krevety z humrového bujonu (200g). Přidáme k nim vyšlehaný bílek, 2 lžičky kukuřičné mouky, špetku soli a 3 lžíce rýžového vína. Směs dobře vymícháme a vytvarujeme knedlíčky a podle dochutíme solí a pepřem.
- 4Medový bujon podle chuti dosolíme a porce podáváme posypané omytou, drobně pokrájenou řeřichou.
- 5Humrový bujon [30179]:
- 6Tygřím krevetám na zádech, kde bychom očekávali páteř, nařízneme jemně maso (otevřeme ji i prstem) a pod tekoucí vodou žilky odstraníme. Omyté krevety osušíme papírovou utěrkou. Krunýř mořského humra očistíme kartáčem a dobře omyjeme.
- 7Oloupanou mrkev a kedlubnu pokrájíme na kostky. Omyté a vyčištěné papriky pokrájíme na proužky. Omytý řapíkatý celer pokrájíme na kousky.
- 8V hrnci do rozehřátého másla přimícháme mletý pepř a zeleninu podusíme. Přilijeme 1,5 litru vody a 0,5 litru bílého vína, přidáme 2 lžičky rozdrceného barevného pepře, 5 kuliček nového koření, 0,5 lžičky kmínu a 2 lžíce rajského protlaku a 1,5 lžíce soli a vaříme 10 minut, pak přidáme humra a vaříme 20 až 25 minut.
- 9Před dovařením humra a zeleniny přidáme krevety, protože je vaříme 5 až 8 minut podle velikosti. Celková doba vaření je maximálně 35 minut.
- 10Vývar scedíme přes husté síto, křehké krevety upravíme na talíře a můžeme je podávat s bujonem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.