Bulgur se zeleninou
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůBulgur
- 50gramůHrášek
- 50gramůKukuřice cukrová
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 8kusůČesnek
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
8 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
17 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nasypeme bulgur, zalijeme vodou (polovina dávky) a vaříme 20 minut. Přes sítko scedíme a necháme okapat.
- 2Do jiného hrnce nasypeme hrášek, kukuřici a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
- 3Na pánvi si rozpálíme olivový olej. Jemně nakrájenou cibuli a česnek na oleji zpěníme. Přidáme zeleninu a krátce orestujeme. Bulgur ze sítka překlopíme na pánev, podlijeme trochou vývaru ze zeleniny a dusíme 5 minut. Zakapeme sojovou omáčkou a podle chuti osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 2. 8. 2019
Bulgur se zeleninou
Už teď vím, že to bude skvělé a zdravé 😉