Bulgurové rizoto

17 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
22 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Tekutina by se měla vsáknout.
  • 2
    Rajčata, papriky bez jádřinců a okurku nakrájíme na drobné kostičky, lístky máty posekáme na jemno. Zeleninu s mátou přidáme k bulguru, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
  • 3
    Bulgurové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme ještě vychladit v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.