Bulgurové rizoto
17 min.
Ingredience
- 600gramůBulgur
- 200gramůRajčata
- 200gramůPaprika červená
- 200gramůOkurka salátová
- 20gramůMáta
- 1600mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
22 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bulgur nasypeme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, povaříme 2 minuty, odstavíme a necháme půl hodiny bobtnat. Tekutina by se měla vsáknout.
- 2Rajčata, papriky bez jádřinců a okurku nakrájíme na drobné kostičky, lístky máty posekáme na jemno. Zeleninu s mátou přidáme k bulguru, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
- 3Bulgurové rizoto rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme ještě vychladit v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.