Bulharská fazolová polévka

65 min.
Bulharsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přebrané a proprané bílé fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou a necháme je celou noc namáčet. Následně je uvaříme v té samé vodě do měkka. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé kousky a povaříme je v jiném hrnci se dvěma špetkami osolené vody.
  • 2
    K napůl vařenému masu přidáme očištěnou na kousky pokrájenou zeleninu a vše povaříme do měkka. Vložíme pepř, bobkový list, přidáme nakrájené uzené.
  • 3
    Před dovařením polévku dochutíme vegetou, špetkou soli, přidáme rajčatový protlak a kečup. Vmícháme scezené měkké fazole, promícháme, přivedeme k varu.
  • 4
    Jogurt smícháme s moukou, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme z ohně.
  • 5
    Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme. Podle porci rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.