Bulharská fazolová polévka
65 min.
Ingredience
- 250gramůFazole bílé
- 4litryVoda pitná
- Na polévku
- 200gramůHovězí maso přední
- 200gramůVepřová kýta
- 200gramůVepřová kýta uzená
- 3špetkySůl
- 4litryVoda pitná
- 1kusPetržel
- 1lžičkaPepř červený celý
- 4gramyBobkový list
- 1lžičkaVegeta
- 3lžíceRajčatový protlak
- 1lžíceKečup ostrý
- 250gramůJogurt bílý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůPetržel - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
13 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přebrané a proprané bílé fazole vsypeme do hrnce se studenou vodou a necháme je celou noc namáčet. Následně je uvaříme v té samé vodě do měkka. Vepřové i hovězí maso nakrájíme na malé kousky a povaříme je v jiném hrnci se dvěma špetkami osolené vody.
- 2K napůl vařenému masu přidáme očištěnou na kousky pokrájenou zeleninu a vše povaříme do měkka. Vložíme pepř, bobkový list, přidáme nakrájené uzené.
- 3Před dovařením polévku dochutíme vegetou, špetkou soli, přidáme rajčatový protlak a kečup. Vmícháme scezené měkké fazole, promícháme, přivedeme k varu.
- 4Jogurt smícháme s moukou, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme z ohně.
- 5Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme. Podle porci rozdělíme na hluboké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.