Bulharská kopřivová polévka

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí do hrnce s vodou a vaříme.
  • 2
    K měkké zelenině přidáme omyté, nasekané kopřivové lístky.
  • 3
    Mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a nakonec do polévky vmícháme žloutek a podle chuti citronovou šťávu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.