Bulharská kopřivová polévka
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůZelenina kořenová
- 2hrstiKopřiva
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
100 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu vložíme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí do hrnce s vodou a vaříme.
- 2K měkké zelenině přidáme omyté, nasekané kopřivové lístky.
- 3Mouku rozmícháme ve smetaně, nalijeme do polévky a chvíli povaříme. Odstavíme z plotny a nakonec do polévky vmícháme žloutek a podle chuti citronovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.