Bulharská musaka
50 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata
- 300gramůPaprikové lusky čerstvé
- 300gramůMleté kuřecí maso
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
40 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na části oleje orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme mleté kuřecí maso, osolíme a opepříme.
- 2Pekáček vymastíme zbylým olejem a střídavě do něj vrstvíme plátky oloupaných vařených brambor, orestované maso, omytá, na plátky nakrájená rajčata a očištěné, nadrobno nakrájené papriky.
- 3Pokrm částečně zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.