Burgské kotlety na smetaně

55 min.
Maďarsko

Ingredience

    • 500gramůVepřové kotlety
    • 1kusCibule
    • 20gramůPaprika mletá sladká
    • 5decilitrůVoda pitná
    • 9gramůSůl
    • 5gramůPepř černý mletý
    • 150gramůUzené maso vařené
    • 400gramůZelí kysané
    • 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
    • 50gramůProtlak rajčatový
    • 50gramůSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a orestujeme. Na tento základ vložíme naklepané, nasolené a opepřené kotlety, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, průběžně podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přidáme uzené maso nakrájené na kostky a kysané zelí a společně dodusíme doměkka. Když je maso hotové, zalijeme smetanou, necháme chvíli povařit, případně dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.