Burgundská hovězí pečeně
140 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 37,5gramůSlanina vepřová
- 750gramůHovězí maso zadní
- 25gramůSůl
- 150gramůTuk
- 250gramůZelenina kořenová
- 50gramůCukr krupice
- 3gramyDivoké koření celé
- 50gramůCitrony
- 50mililitrůOcet kvasný lihový
- 100mililitrůVíno červené
- 1litrVoda pitná
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a osolíme.
- 2Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme s divokým kořením na tuku dozlatova a přidáme cukr. V tomto základu maso krátce opečeme.
- 3Potom maso zalijeme částí vlažné vody, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, rajčatový protlak a zastříkneme octem. Přikryjeme poklicí a maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou.
- 4Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného míchání vaříme 20 minut.
- 5Nakonec do omáčky přilijeme červené víno a ještě krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.