Burgundské hovězí

190 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
35 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme společně s masem na 2 cm velké kousky. Promícháme, zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek a necháme marinovat 24 hodin v chladu.
  • 2
    30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.
  • 3
    Marinádu uvedeme k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme ji k masu a zelenině. Přidáme bylinky, 400 ml vývaru, sůl a pepř a zakryté dusíme 120 minut.
  • 4
    Maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zbytek vývaru a necháme 10 minut povařit. Cibulky uvaříme ve vroucí vodě. Slaninu pokrájíme na drobnější kousky, spaříme ve vroucí vodě a spolu s cibulkou přimícháme do omáčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.