Burgundské rumpsteaky
19 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOmáčka hnědá univerzální (UHO)
- 800gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 100mililitrůVíno červené
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
34 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, z masa odstraníme tuk.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej s máslem a steaky nakrájené z roštěné na něm prudce opečeme. Z každé strany 3 minuty, aby uvnitř zůstaly růžové. Přendáme na mísu, osolíme, opepříme a zakryté necháme v teple.
- 3Do pánve k výpeku přidáme cibuli a dusíme 5 minut doměkka.
- 4Hnědou omáčku podávanou k pečeni smícháme s vínem a vodou. Přidáme do pánve a vaříme asi 3 minuty, až zhoustne.
- 5Omáčkou přelijeme maso a ihned podáváme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.