Bylinková polenta s krůtími závitky
50 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 60gramůPaprika červená
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůStrouhanka
- 500gramůPolenta
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 4plátkyKrůtí maso
- 2litryVoda pitná
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
928 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špenát omyjeme a dáme do hrnce s vodou, kterou přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, sundáme hrnec z plotny a špenát necháme okapat. Papriky očistíme od jadřinců, nakrájíme na nudličky. Maso lehce naklepeme, osolíme, na každý plátek dáme listy špenátu a kousek papriky. Pevně srolujeme, dle potřeby zajistíme párátkem a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Sýr nastrouháme.
- 2Masové závitky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Polentu uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu výrobce. Poté do ní vmícháme máslo a strouhaný sýr. Takto připravenou polentu ihned servírujeme s krůtími závitky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.