Bylinková polenta s krůtími závitky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
928 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
45 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát omyjeme a dáme do hrnce s vodou, kterou přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, sundáme hrnec z plotny a špenát necháme okapat. Papriky očistíme od jadřinců, nakrájíme na nudličky. Maso lehce naklepeme, osolíme, na každý plátek dáme listy špenátu a kousek papriky. Pevně srolujeme, dle potřeby zajistíme párátkem a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Sýr nastrouháme.
  • 2
    Masové závitky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Polentu uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu výrobce. Poté do ní vmícháme máslo a strouhaný sýr. Takto připravenou polentu ihned servírujeme s krůtími závitky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.