Bylinková polévka
30 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 3hrstiLístky čerstvých bylinek
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1lžícePažitka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
107 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, promícháme, mírně osolíme a povaříme.
- 2V hrnci na zbylém másle podusíme asi tři hrsti najemno nakrájených lístků chudobky, fialky, opence, jahodníku, pampelišky, kopřiv a petrželky, přidáme jíšku a jen krátce necháme přejít varem.
- 3Do hotové polévky přidáme vejce rozkvedlané v trošce mléka a čerstvou nasekanou pažitku.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.