Bylinková polévka

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
22 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
107 mg
Cukr
167 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z části másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou, promícháme, mírně osolíme a povaříme.
  • 2
    V hrnci na zbylém másle podusíme asi tři hrsti najemno nakrájených lístků chudobky, fialky, opence, jahodníku, pampelišky, kopřiv a petrželky, přidáme jíšku a jen krátce necháme přejít varem.
  • 3
    Do hotové polévky přidáme vejce rozkvedlané v trošce mléka a čerstvou nasekanou pažitku.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.