Bylinkové nudle s krabím masem

105 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
35 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
27 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, petrželku, oba druhy oleje, sůl a vejce zpracujeme hnětačem (2-3 minuty) na hladké těsto. Necháme 30 minut odpočinout ve fólii.
  • 2
    Pomocí strojku na těstoviny vytvoříme širší nudle. Oschlé nudle poprášíme moukou a necháme na pomoučené utěrce ještě nejméně 1 hodinu sušit.
  • 3
    Do velkého hrnce s vodou přidáme trošku olivového oleje a soli. Vodu přivedeme k varu, vložíme do ní tagliatelle a uvaříme je
  • 4
    "al dente". Potom je scedíme a udržujeme teplé.
  • 5
    Omáčka: Cibuli opečeme na másle doměkka. Přidáme zázvor, rybí omáčku, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu a kůru. Vaříme 1-2 minuty, poté do omáčky vmícháme kokosové mléko a mírně ji vaříme při nízké teplotě asi 10 minut.
  • 6
    Přidáme krabí maso, smetanu a omáčku dále vaříme 3-4 minuty.
  • 7
    Nudle upravíme na nahřáté talíře a polijeme omáčkou s krabím masem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.