Bylinkové nudle s krabím masem
105 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 20gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 10gramůZázvor celý
- 125mililitrůOmáčka rybí
- 90mililitrůChilli omáčka
- 450mililitrůKokosové mléko
- 1kilogramKrabí maso mražené
- 125mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 5gramůSůl
- 40mililitrůLimetková šťáva
- Tagliatelle
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůPetržel - nať
- 3lžičkyOlej z vlašských ořechů
- 3lžičkyOlej olivový extra panenský
- 5lžičekSůl
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
796 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
35 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
27 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mouku, petrželku, oba druhy oleje, sůl a vejce zpracujeme hnětačem (2-3 minuty) na hladké těsto. Necháme 30 minut odpočinout ve fólii.
- 2Pomocí strojku na těstoviny vytvoříme širší nudle. Oschlé nudle poprášíme moukou a necháme na pomoučené utěrce ještě nejméně 1 hodinu sušit.
- 3Do velkého hrnce s vodou přidáme trošku olivového oleje a soli. Vodu přivedeme k varu, vložíme do ní tagliatelle a uvaříme je
- 4"al dente". Potom je scedíme a udržujeme teplé.
- 5Omáčka: Cibuli opečeme na másle doměkka. Přidáme zázvor, rybí omáčku, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu a kůru. Vaříme 1-2 minuty, poté do omáčky vmícháme kokosové mléko a mírně ji vaříme při nízké teplotě asi 10 minut.
- 6Přidáme krabí maso, smetanu a omáčku dále vaříme 3-4 minuty.
- 7Nudle upravíme na nahřáté talíře a polijeme omáčkou s krabím masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.